Learn More

Reju. Medical Clinic

Reju. Medical Clinic is a primary care clinic located in Chicago, Illinois. This medical center is an appointment only clinic focused on providing wellness visits, physicals, vaccinations, screenings for illness, and acute illness or injury care for families. This spaced was designed to promote the physical and emotional wellbeing of patients and employees alike. The feeling of home was an essential element to creating a safe environment where families could receive reliable medical help.

Mood Board

I designed Reju. Medical Clinic with the lifting of spirits and hearts in mind. My hope was that the architectural and design elements in the space would draw people’s eyes upwards and outwards. This would help them be ready to see the needs and visualize the help they could provide to those around them. When spaces are beautiful, light, and hopeful, the people inside them seem to embody that same energy. It is a cycle of peace and rejuvenation. This medical clinic offers exactly that, a place of healing and hopeful restoration, a home away from home. Welcome to Reju. Medical Clinic!

Full Renovation – Floor Plan

This project required the design of two separate options: a full renovation and a partial renovation. For the full renovation, we were able to knock out any walls and build up any new spaces that were needed to support our design intent. White in the partial renovation, we had to work around the walls that were built by the previous tenant.

Full Renovation – Waiting Room

The waiting area very much influences the overall patient experience. I wanted this space to evoke a feeling of “homefulness,” as well as comfort. A variety of coordinated seating and table options were added to connect the users to the space around them and allow for the adaptation of new and emerging technology.

Full Renovation – Exam Room

Each of the 12 exam rooms needed to be flexible and support check-ups, examinations, and consultations. A homeful and hospitable environment was created to help to reduce patient stress and technology was incorporated to aid caregiver and patient interactions.

Full Renovation – Hallway Elevation

This elevation shows the simple, yet sophisticated wayfinding that is throughout the space. There are clear room numbers and room names on each matte white metal pillar that are placed to guide the patients through the space.

Full Renovation – Practitioner’s Workroom

This shared workroom is meant to facilitate six to eight (6-8) physicians and nurse practitioners. Each user needed a writing surface, as well as storage for work and personal items. A common area for printing and filing was also added to be accessible to all users.

Partial Renovation – Floor Plan

This is the design solution where all desired spaces were to be incorporated into the existing structures and walls.

Partial Renovation – Administrative Workroom

This shared workroom supports four employees that are responsible for billing insurance, ordering medical and office supplies, and other administrative duties. This workroom houses sensitive patient and work-related documents that requires that this space be placed in a more secluded area.

Partial Renovation – Exam Room

Each of the 12 exam rooms needed to be flexible and support check-ups, examinations, and consultations. A homeful and hospitable environment was created to help to reduce patient stress and technology was incorporated to aid caregiver and patient interactions.