Learn More

Located in the heart of mountain biking and outdoor sports in British Columbia, Canada, this residence rests near several mountain biking trails that are accessible right out the door. Silverado was meant to feel unassuming from the front and open up to the surrounding mountains and forest in the back. The mid-century modern feel is incorporated through the entire residence. It features six Nana Walls, along with several rain screen walls. The main living area also features clerestory windows and 15’ high ceilings to allow natural light to permeate the space.

The gentle swooping rooflines draw your eye inward and create a strong emphasis. The charcoal, wood rainscreen, board form concrete, and walnut ceilings are a neutral palette and were used to generate a grounding yet grand experience. Silverado was largely focused on utilizing the site and bringing the outside in. Passive solar design was also a large part of this design. 

The residence features a screening room, a mechanic shop, along with several layered decks and outdoor spaces. The site is on a gradual hill, and heavily wooded. The cantilevered decks and roof overhangs offer generous relief from the sunlight, and also give the project a linear feel.

Floor Plan